Германия забранява дейността на своя територия на организациите Хамас“ и

...
Германия забранява дейността на своя територия на организациите Хамас“ и
Коментари Харесай

Германия забрани Хамас и Самидун

Германия не разрешава активността на своя територия на организациите „ Хамас “ и „ Самидун “. Това разгласи канцлерът Олаф Шолц в особено изказване пред Бундестага.

Днес Германия реагира на реакциите на обвързваните с „ Хамас “ палестински организации в Берлин след терористичните набези в Израел. Членове на организацията „ Самидун “ честваха убийствата на улицата и даже черпеха със сладки. Канцлерът Олаф Шолц прочете особено изказване за обстановката в Израел пред Бундестага, в което заяви и за възбраната на тези организации.

" Министерството на вътрешните работи ще издаде възбрана за дейностите на Хамас. Съюз като Самидун, чиито членове  честват на улицата брутални терористични набези, ще бъде неразрешен в Германия ", съобщи немският канцлер.

Шолц дефинира тези събития като " отвратителни " и " безчовечен ". По-нататък той съобщи:

" Това опонира на всички полезности, на които сме се посветили като страна ". Германският закон за сдруженията е " изострен меч. И ние ще извадим този меч тук като конституционна страна ", съобщи Шолц. " Ние не одобряваме омразата. Не толерираме антисемитизма. Всеки, който възхвалява закононарушенията на Хамас или употребява нейни знаци, предстои на правосъдно гонене в Германия ".

В отчета си за 2022 година Федералната работа за отбрана на конституцията прави оценка евентуалния брой поддръжници на Хамас в Германия на 450 души. Според Службата за отбрана на конституцията те главно събират дарения за терористичната организация. На съвещанието на Бундестага участва и израелският дипломат в Германия Рон Просор. Той беше посрещнат с бурни овации в залата. Шолц сподели по негов адрес:

" Скърбим и тъгуваме дружно с вас. Израел има правото да отбрани себе си и своите жители от тази варварска офанзива. И сигурността в Израел и за Израел би трябвало да бъде възобновена. Сигурността на Израел е държавна цел и на Германия ", удостовери Шолц.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР