Германия ще засили коронавирусните ограничения на фона на новия скок

...
Германия ще засили коронавирусните ограничения на фона на новия скок
Коментари Харесай

Германия затяга мерките заради скок на случаите с COVID-19 |

Германия ще ускори коронавирусните ограничавания на фона на новия скок при случаите на COVID-19, съобщи в Франс прес, базирайки се на държавен план.

Ще бъдат наложени по-строги правила за носенето на маски и ще се забрани на почитателите да посещават стадионите минимум до края на годината в опит страната да се пребори с тревожното повишение на коронавирусните инфекции напоследък.

Новите ограничения ще влязат в действие в цялата страна и ще включват минимална санкция от 50 евро за хора без маски. Досега всяка немска провинция определяше лични санкции в друг размер - от 40 евро в Хамбург до 250 евро в Бавария.

Германия възнамерява да удължи възбраната за огромни събития от края на октомври до края на годината, като самата възбрана ще се ползва за всевъзможни събития - от фестивали и концерти до огромни спортни събития с фенове.

Ще бъде неразрешено и събирането на повече от 25 души на едно място.

Канцлерът Ангела Меркел се среща през днешния ден с водачите на 16-те федерални области в Германия, с цел да се спогодят публично за новите ограничения, които ще се ползват в цялата страна.

Правителственият план предизвиква жителите " да лимитират броя на хората, с които влизат в контакт ", както и да поддържат отдалеченост от 1,5 метра, когато е допустимо, и да избират събиранията навън пред тези на закрито.

По-рано в Берлин не разрешиха митингите, проведени от противници на ограничаващите ограничения.

По данни на института " Робърт Кох " Германия записва 1507 нови случаи на ковид за последните 24 часа, като общият им брой от началото на епидемията доближи 237 936.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР