Германия ще направи всичко възможно за постигането на споразумение за

...
Германия ще направи всичко възможно за постигането на споразумение за
Коментари Харесай

Меркел: Ще направим всичко за постигане на сделка по Brexit

Германия ще направи всичко допустимо за постигането на съглашение за излизането на Англия от Евросъюза, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.
На взаимна конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки тя сподели, че двамата са разискали евроепейски въпроси. „ Обсъдихме европейски въпроси, намираме се пред лицето на съществени провокации “, сподели Меркел. “ В околните дни, а на нас не ни останаха доста, имаме желание да намерим път към обективна процедура за излизането на Англия от Европейски Съюз. Това значи, че ни е належащо съглашение за Брекзит. “ Освен това, добави Меркел, страните би трябвало да съгласуват „ бъдещите политически връзки “ сред Европейски Съюз и Англия. „ Германия и Полша биха желали това да са добрли, другарски връзки. “
„ Колкото по-бързо се подписа съглашение за Брекзит, толкоз по-добре. Но до последния миг ние ще се стараем такова съглашение да се подписа “, акцентира немският канцлер, представен от БГНЕС.
На собствен ред Моравецки акцентира, че ползите на Полша и германия са за „ опазване мощните стопански и политически връзки с Англия “. „ Ние сме длъжни да разработим формулата за положително съдействие след излизането на тази страна от Европейски Съюз “, сподели той.
Моравецки добави, че в това време Берлин и Варшава акцентират съдействието със Съединени американски щати както в границите на НАТО, по този начин и в други интернационалните организации. „ За нас е значимо трансатлантическата общественост да подсигурява непоклатимост, мир и успокоение на нашите граници. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР