Германия ще намали наполовина вноса на руски петрол до лятото,

...
Германия ще намали наполовина вноса на руски петрол до лятото,
Коментари Харесай

Германия намалява наполовина вноса на руски петрол до лятото

Германия ще понижи на половина вноса на съветски нефт до лятото, заяви министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от Франс прес и ДПА

До средата на годината вносът на съветски нефт ще бъде понижен на половина, а до края на годината планираме да бъдем съвсем самостоятелни, уточни Хабек пред публицисти, осведоми

Страната желае мощно да понижи огромната си взаимозависимост от енергийните запаси от Русия, като до есента ще може да се оправя и без съветски въглища.

Този развой обаче се обрисува по-бавен за съветския газ, от който страната зависеше на над 55 на 100 преди рецесията, отбелязва Агенция Франс Прес. Според Берлин Германия може да стане в огромна степен самостоятелна от съветския газ доникъде на 2024 година.

Преди нашествието в Украйна, Германия внасяше една трета от петрола си и към 45 % от въглищата от Русия, съгласно статистически данни на немското държавно управление.

Но към този момент фирмите, купуващи течни изкопаеми горива, оставят да изтекат договорите им с съветските снабдители, не ги възобновяват и се обръщат към други снабдители, акцентира държавното управление.

Страната към този момент понижи вноса на съветски газ през последните седмици и те към този момент са 40 на 100 по отношение на 55 на 100 преди нашествието в Украйна.

Германия отпусна 1,5 милиарда евро при започване на март за огромни покупки на полутечен газ, доставян през океана от източници като Катар и Съединени американски щати.

Но Германия към този момент няма терминал за доставка на полутечен природен газ (ВПГ) и зависи от инфраструктурите на европейските си съседи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР