Германия ще наложи строги ограничения на неваксинираните, за да се

...
Германия ще наложи строги ограничения на неваксинираните, за да се
Коментари Харесай

Германия наложи задължително ваксиниране и локдаун за неваксинираните

Германия ще наложи строги ограничавания на неимунизираните, с цел да се понижи дневният приръст на инфектираните с ковид и да се възпре разпространяването на новия му вид Омикрон, съобщи Reuters.

Канцлерът в оставка Ангела Меркел и бъдещият ѝ правоприемник на поста Олаф Шолц са се споразумели с държавните управления на 16-те федерални провинции на неимунизираните да бъде неразрешено да посещават всички търговски обекти като се изключи магазините за хранителни артикули, аптеките и хлебарниците.



Германският парламент ще одобри закон за наложителната имунизация против Covid-19. " Положението е доста съществено ", сподели Меркел на взаимна конференция с Шолц, който се чака да бъде определен за канцлер идната седмица от Бундестага. По думите ѝ броят на инфекциите се стабилизира, само че остава прекомерно висок.

Wir haben ehrgeizige Vorhaben: Wir wollen bis Ende des Jahres 30 Millionen Bürgerinnen und Bürger impfen und boostern. Darauf haben wir uns heute bei der geeinigt. Die Impfung ist das wichtigste Mittel, das wir haben. (1/4)
— Olaf Scholz (@OlafScholz)

Германските управляващи имат амбициозни проекти: да имунизират 30 млн. души до края на годината. " Ваксинацията е най-важният запас, който имаме ", написа в Twitter бъдещият канцлер Олаф Шолц. Той удостовери налагането на строги ограничавания за развлекателни събития, в комерсиалните обекти, както и по отношение на контактите в частния бранш, когато вземат участие неимунизирани.

Строгите ограничения против неимунизираните бяха подкрепени и от здравния министър Йенс Шпан. " Важното е да има локдаун, по този начин да се каже, за неимунизираните ", сподели той пред немската телевизия ZDF. Според него огромният брой неваксирани " е предизвикателство за здравната система ".

2G fast überall, Kontaktbeschränkungen, Veranstaltungen: Noch-Gesundheitsminister hat klare Vorstellungen für neue Maßnahmen vor dem heutigen Bund-Länder-Treffen.

Zum Interview im.
— ZDF (@ZDF)

Министърът сподели също, че желае да бъдат анулирани или доста лимитирани огромните събития, както и да бъдат затворени питейните заведения, клубовете и нощните заведения. " Виждаме, че в немските райони – в Саксония, в Бавария – където са наложени широкообхватни ограничения, обстановката наподобява се стабилизира и усъвършенства ", сподели Шпан. " Мерките работят ", заключи той, само че предизвести, че към момента са нужни " големи ограничавания на контактите ", съобщи DPA.

През последното денонощие в Германия са били регистрирани повече от 73 000 нови случая с ковид и са умряли 388 души с Covid-19. Ваксинираните в страната са близо 69 на 100, което е към междинното за Европейски Съюз, само че надалеч под равнищата в Португалия или Ирландия, напомня Reuters.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР