Германия ще изплати 22 млрд. евро на компании и на

...
Германия ще изплати 22 млрд. евро на компании и на
Коментари Харесай

Германия с щедри обезщетения за хора и фирми в пандемията

Германия ще изплати 22 милиарда евро на компании и на самонаети лица от януари до юли следващата година, с цел да се оправят с.

Страната е под частична обсада най-малко до края на ноември, с цел да се спре огромния растеж на инфектираните. Затворени са редица бизнеси: заведения за хранене, питейни заведения, кина, театри, концертни зали, фитнеси и други Това обаче ще има.

Още през ноември би трябвало да бъдат раздадени 14 милиарда евро за обезщетения на компаниите, наранени от ограничаващите ограничения. Като част от новия кръг ограничения фирмите ще получат до 200 000 евро месечно, с цел да покрият закрепените разноски като наем, а самонаетите могат да получат до 5000 евро.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на икономикат...

Компаниите, кандидатстващи за финансова помощ, бързо ще получат нужните средства, твърдят от немското държавно управление. Всяка компания има право на сума, равна на до 75% от продажбите ѝ през предишния ноември.

Германия е толкоз великодушна, тъй като може да си го разреши. След години на бюджетен остатък страната разполага с финансова еластичност, подсилена от плануваните заеми за над 300 милиарда евро през тази и идната година.

Според прогнозите стопанската система тази година ще се свие по-малко от в началото предстоящото, с помощта на мощното лято. Но втората вълна.

Въпреки напъните на страната, блокирането може да докара до по-висока безработица, трайно затваряне на доста бизнеси и повишаване на държавния дълг. " Фирми и семейства ще банкрутират, увеличавайки броя на работните места, които в никакъв случай няма да се възстановят, без значение от равнището на лихвите и размера на фискалните тласъци ", настояват от консултантската компания High Frequency Economics.

Помощ за автопроизводителите

Германските управляващи приготвят сериозна помощ и за автомобилната промишленост, която да облекчи последствията от прехода към електрически автомобили. Производителите на автомобилни елементи ще получат 2 милиарда евро обезщетения през идните години, с цел да се оправят с намаляващите продажби на дизелови модели.

Множество снабдители на съставни елементи са под напън да модернизират продуктите си, а активността им към момента е ориентирана главно към елементи за мотори с вътрешно горене. Пренасочването към по-чистите електрически автомобили обаче бе затруднено от коронакризата, която нанесе удар върху търсенето на автомобилния пазар и докара до рецесия огромният авто бранш на Германия.

Очаква се държавният проект за поддръжка на производителите на части да бъде ориентиран към вложения в 3 области – нови фабрики, цифрови и автоматизирани технологии, околна среда. Той може да влезе в действие на 1 януари 2021 година и да работи до 2024 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР