Германия регистрира рекордните 18 681 нови случаи на коронавирус през

...
Германия регистрира рекордните 18 681 нови случаи на коронавирус през
Коментари Харесай

Германия с нов рекорд на заразени

Германия записва рекордните 18 681 нови случаи на ковид през последните 24 часа, заяви институтът за надзор на болесттите " Роберт Кох ", в миг когато страната се готви за нови противоепидемични ограничения от идната седмица, съобщи ДПА.

Данните за през вчерашния ден са три пъти повече от равнищата, регистрирани през първия пик на болестта в края на март и началото на април, въпреки че от този момент размерът на тестванията доста се усили.

Общият брой на случаите, доказани във Федерална Република Германия, е 499 694. Починалите са 10 349, което е нарастване със 77 от четвъртък. Крайбрежните провинции Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-ПРедна Померания, които са известни измежду туристите, оповестиха през вчерашния ден, че всички екскурзианти би трябвало да си тръгнат до началото на идната седмица.

От понеделник нататък до края на ноември няма да бъдат одобрявани туристи, разгласи районната министър-председателка на Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезиг.

Федералното държавно управление и държавните управления на провинциите се договориха в сряда да засилят ограниченията за ограничение на контактите и затваряне на магазини за целия месец ноември в опит за въздържане на ковид преди Коледа.

Обектите за просвета и отдих ще бъдат затворени. Това важи също за заведения за хранене и питейни заведения. Събиранията навън ще бъдат лимитирани до членове на не повече от две семейства, до най-много 10 души.

Мачовете от бундеслигата ще са без аудитория, няма да има аматьорски спортни надпревари, а фитнес салоните, басейните, козметичните центрове, салоните за масаж и студиата за татуировки също няма да работят.

Мерките влизат в действие в понеделник. Няколко провинции през вчерашния ден оповестиха проекти за анулация на фамозните коледни базари. В изявление в четвъртък канцлерът Ангела Меркел отбрани ограничаващите ограничения като " уместни, нужни и пропорционални ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР