Германия премахна статуята на ЕрдоганВластите в германския град Висбаден, федерална

...
Германия премахна статуята на ЕрдоганВластите в германския град Висбаден, федерална
Коментари Харесай

Германия премахна статуята на Ердоган

Германия отстрани статуята на Ердоган
Властите в немския град Висбаден, федерална провинция Хесен, демонтираха 4-метровата позлатена скулптура на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, която беше издигната в границите на фестивала на актуалното изкуство „ Висбаден биенале “.

Местната пожарна е премахнала фигурата на турския държавен глава от Площада на немското единение тази нощ, заяви полицията в Туитър.

„ От наша позиция интервенцията е минала спокойно “, оповестиха правоохранителните органи. За демонтажа е употребен кран. Като причина за премахването на статуята на Ердоган локалните управляващи показват, че „ не могат да обезпечат сигурността “ към него.

Статуята, която беше сложена от незнайни лица в понеделник вечерта, стана причина за яростни разногласия и полемики за границите на свободното изкуство. По-рано на нея се повиха надписи, в това число с нецензурно наличие. Въпреки това доста последователи на Ердоган с огромно наслаждение се фотографираха на нейния декор, държейки в ръце турското знаме.

Вчера нещата стигнаха до словесни конфликти сред последователи и съперници на турския президент. От полицията оповестиха за „ нападателни настроения “.

Фестивалът „ Висбаден биенале “ се организира тази година под девиза „ Лоши вести “. Той е фамозен със своите провокативни обекти. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР