Германия поднесе втора поредна сензация в хокейния турнир при мъжете.

...
Германия поднесе втора поредна сензация в хокейния турнир при мъжете.
Коментари Харесай

Германия детронира „кленовите листа“

Германия сервира втора поредна сензация в хокейния шампионат при мъжете. След успеха над Швеция в четвъртфиналите Бундестимът детронира с 4:3 любимеца Канада – първенец от Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Мацек, Плахта и Бауер дадоха задатък от 3:0 за Германия още преди да е изтекло половината от постоянното време. Брул върна един гол по време на четвъртото наказване за Бундестима, само че разликата бе възобновена от Хагер. Късният взлом на „ кленовите листа “ донесе попадения на Робинсън и Рой, само че в последните минути германците устояха на натиска и за пръв път в историята си ще играят на олимпийски край в хокея на лед.

Техен противник за купата ще е тимът на Олимпийските спортисти от Русия. „ Сборная под прикритие “ разруши с 3:0 Чехия с попадения на Гусев, Гавриков и Ковалчук, който в последната минута наказа промяната на противниковия вратар. Първото попадение бе оспорвано от чешкия щаб, само че реферите го „ узакониха “ след обстоен обзор на видео.

Така съветските хокеисти се класираха за първия си край от 20 години, а на следващия ден ще търсят и първа купа след Албервил-92, когато победиха като Оперативно-наблюдателно дело.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР