Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.

...
Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

НЯМА МЪРДАНЕ: Германия затяга ограничителните мерки със закон

Германия приготвя стягане на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид. В четвъртък следва гласоподаване в Бундестага на законопроект, който планува достъп до публичен превоз и до работното място единствено за имунизирани, преболедували и тествани.

Заради покачващия се брой нови случаи на инфектирани с COVID-19, новото ръководещо болшинство в предлага прекосяването към работа от отдалеченост.

Достъп до работното място да имат единствено имунизирани, преболедували и хора с негативен резултат от тест, се споделя още в законопроекта, осведоми БНР.
свързани новини4826на 15.11.20215689на 15.11.2021
За първи път се планува ограничението на достъпа до публичен превоз, в това число и градския превоз, което среща сериозна рецензия от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде признат, наложително става ежедневното тестване на работещите в опазването на здравето и старческите домове, които не са имунизирани и не са преболедували COVID-19. Обсъжда се и въвеждането на наложителна имунизация за някои специалности.

Сурови санкции се плануват за подправяне на зелени документи или използването им, което да се санкционира с три месеца до пет години отнемане от независимост.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР