Германия планира да приеме около 1500 мигранти, които живеят в

...
Германия планира да приеме около 1500 мигранти, които живеят в
Коментари Харесай

Германия приема 1500 мигранти от гръцките острови

Германия възнамерява да одобри към 1500 мигранти, които живеят сега на гръцки острови, като ще даде преимущество на фамилии с деца, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според източници на организацията немският канцлер Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер са се договорили по този проект, откакто държавното управление бе подложено на напън да реагира по-бързо след опустошителния пожар в лагера Мория на остров Лесбос, оставил към 12 000 души без заслон.

Германия към този момент се ангажира предходната седмица да одобри 100-150 деца в границите на взаимна европейска самодейност, ориентирана към малолетните мигранти без компаньон.

Меркел е разкритикувала позицията на австрийския канцлер Себастиан Курц в дебата за приемане на непридружени малолетни от изгорелия гръцки бежански лагер Мория. Това пишат през днешния ден австрийски издания, базирайки се на немски медии, съгласно които Меркел е оценила като " недобра " ролята на Австрия в европейската политика за бежанците за разлика от метода на Нидерландия.

Не може, от една страна, да се желаят финансови отстъпки при разискване на бюджета на Европейски Съюз, а от друга, да не се взе участие при разпределянето на бежанците, е декларирала Меркел на състояло се през вчерашния ден закрито съвещание на президиума на ХДС.

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан е застанал на страната на Курц. Подобно на австрийския канцлер той е аргументирал позицията си с тезата, че не трябва да се повтаря бежанската рецесия от 2015 година. На хората би трябвало да се помогне, само че на място, а не всички да се одобряват в Германия, е декларирал немският министър. Шпан е предизвестил за заплахите, които крият независимите дейности на Германия. Необходимо е да се внимава да не се внесе още веднъж разединение в Европейски Съюз, е прецизирал той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР