Германия либерализира пазара на канабис, декриминализирайки от днес притежанието на

...
Германия либерализира пазара на канабис, декриминализирайки от днес притежанието на
Коментари Харесай

Германия либерализира употребата на канабис

Германия либерализира пазара на канабис, декриминализирайки от през днешния ден притежанието на дребни количества, осведоми Дарик с позоваване на ДПА.

Като втора стъпка, от 1 юли ще бъде позволено да се основават " канабисни клубове ", които да отглеждат канабис за персонална приложимост на членовете си.

Законодателството, значим план в програмата за промени на канцлера Олаф Шолц, бе утвърдено от долната камара на немския парламент (Бундестага) през февруари, a в края на март - и от горната камара (Бундесрата), добавя " Ал Джазира ".

Легално става придобиването на до 25 грама марихуана на ден или най-много 50 грама месечно за персонална приложимост посредством контролирани асоциации, както и развъждане на до три растения вкъщи. За лица под 21 години количеството е лимитирано до 30 грама.

Германски поданици на възраст над 18 година от 1 юли ще могат да се причисляват към " канабисни клубове " - организации с нестопанска цел с най-много 500 членове.

Разходите на клубовете ще бъдат покривани от членски импорт, чийто размер ще зависи от количеството марихуана, използвано от съответния член.

Новият режим прави немското законодателство за канабиса едно от най-либералните в Европа, отбелязва " Ал Джазира ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР