Германия и Украйна имат различна оценка за Северен поток-2, но

...
Германия и Украйна имат различна оценка за Северен поток-2, но
Коментари Харесай

Меркел увери Украйна: ЕС ще контролира Северен поток-2

Германия и Украйна имат друга оценка за " Северен поток-2 ", само че Европейският съюз ще може да контролира размера на доставките през газопровода. Това е декларирала немският канцлер Ангела Меркел при откриването на третия германско-украински конгрес в Берлин.

" Ние поставяме всички старания да запазим ролята на Украйна като директна страна и би трябвало да знаете, че на ниво Европа имаме опцията да контролираме посредством третия енергиен пакет какъв брой газ ще бъде доставен ", разяснява Меркел.

Тя също по този начин добавила, че в Берлин " деликатно ще наблюдават политическата обстановка в Украйна да не се утежнява ".

По плана " Северен поток-2 " би трябвало да бъдат построени две тръби с общ потенциал 55 милиарда куб. м газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. Новият газопровод се строи до настоящия " Северен поток ". Завършването на строителството е планувано за края на 2019 година

Против плана интензивно се афишира Украйна, която се тормози да не загуби доходи от преноса на съветски газ, както и Съединени американски щати, които промотират втечнения си природен газ в Европейски Съюз. Те дефинират плана за политически и грозящ енергийната сигурност на Европа.

Меркел неведнъж означи, че Берлин преглежда плана " Северен поток-2 " като търговски, само че го свързва със запазването на преноса на съветски газ през Украйна. Москва също твърди, че " Северен поток-2 " не допуска прекъсване на преноса през Украйна за Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР