Германия и Канада са сред най-чувствителните на пораженията от COVID-19

...
Германия и Канада са сред най-чувствителните на пораженията от COVID-19
Коментари Харесай

Най-засегнати от кризата ще са отворените икономики

Германия и Канада са измежду най-чувствителните на провалите от COVID-19 огромни международни стопански системи поради зависимостта им от комерсиалния продан, сочи разбор на "Ай Ен Джи груп ".

Бързото разпространяване на болестта в Съединени американски щати и последвалите ограничавания на икономическата интензивност основава "значителни проблеми " на Отава, настояват създателите на разбора. Канада е внесла артикули (коли, машини и петрол) за 453 милиарда щ. $ от Америка, по данни на Международния търговски център в Женева.

Германия, която е един от най-едрите международни експортьори, е извънредно уязвима на свързани с световния напредък шокове поради зависимостта си от задграничното търсене на създадените в страната машини, коли и фармацевтични артикули. Берлин е изнесъл артикули за 1.49 трлн. щ. $ през 2019-а, сочи формалната статистика на женевския Международен търговски център.

"Отворените стопански системи ще се възвръщат по-дълго поради провалите на ковид върху търсенето и предлагането ", заключават анализаторите на "Ай Ен Джи ". И допълват, че "дори откакто вирусът бъде подложен под надзор на национално ниво, отворените стопанства ще продължат да изпитват усложнения поради редуцираното търсене на страните, които към момента се борят с рецесията ". В този смисъл американското стопанство ще бъде предпазено значително от търговски шокове.

Държавите, чийто експорт има относително дребен дял в общия народен артикул, като Съединени американски щати, Индия и Бразилия, ще бъдат наранени по-леко в сравнение с страните с по-голяма взаимозависимост от задграничното търсене като Ирландия, Унгария, Сингапур и Виетнам, установяват създателите на разбора. Но в същото време предизвестяват, че затворените стопански системи никога не са по-добре "по формулировка " в изискванията на рецесията от отворените. Просто тъй като дали дадена страна ще излезе с по-малко провали от пандемията зависи значително от това каква част от индустриалния й потенциал е изумен от вируса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР