Германия и Холандия станаха петият и шестият домакин на Евро

...
Германия и Холандия станаха петият и шестият домакин на Евро
Коментари Харесай

Половината домакини вече се класираха за Евро 2020

Германия и Холандия станаха петият и шестият хазаин на Евро 2020, които се класираха за шампионата на Стария континент идващото лято. Така към този момент тъкмо половината от страните, които ще одобряват мачове от невижданото паневропейско състезание по футбол, имат обезпечено присъединяване на своите тимове.

Другите съдомакини, чиито отбори сигурно ще играят на финалите, са Италия, Англия, Испания и Русия. Останалите шест страни, където ще се проведат мачове от европейското, са Шотландия, Ирландия, Дания, Унгария, Румъния и Азербайджан. От тях единствено някогашната руска република няма късмет за класиране, до момента в който останалите ще се борят до последно, в това число през плейофите на Лигата на нациите.

Германия и Холандия подпечатаха своето присъединяване по едно и също време предходната вечер, гарантирайки си първите две места в група С. На ст. " Борусия Парк " в Мьонхенгладбах " маншафтът " съкруши Беларус с 4:0 след два гола на Тони Кроос и по един на Матиас Гинтер и Леон Горецка. В същото време на ст. " Уиндзор Парк " в Белфаст " лалетата " удържаха 0:0 против Северна Ирландия, откакто домакините пропуснаха дузпа в 32-рата мин., когато Стивън Дейвис стреля над вратата.

Така холандците се завръщат на огромната сцена за първи път след 6-годишна пауза. Трикратните международни вицешампиони и европейски първенци от 1988 година за финален път участваха на огромно състезание на Мондиал `14 в Бразилия, където завоюваха бронзовите медали. След това " оранжевите " не съумяха да се класират за Евро `16 във Франция и Мондиал `18 в Русия.

След мачовете от квалификациите в събота присъединяване на Евро 2020 си осигуриха още два тима - Хърватия и Австрия. В група Е хърватите победиха вкъщи Словакия с 3:1 и си подсигуряваха първото място. В група G пък австрийците се постановиха у дома с 2:1 против Северна Македония и кръг преди края няма да по какъв начин да бъдат изместени от втората позиция.

Вече са известни общо 16 от 24-те финалисти на европейското състезание: Англия, Чехия (от гр. А), Украйна (гр. В), Германия, Холандия (гр. С), Хърватия (гр. Е), Испания, Швеция (гр. F), Полша, Австрия (гр. G), Франция, Турция (гр. Н), Белгия, Русия (гр. I), Италия и Финландия (гр. J). Отквалификациите ще бъдат излъчени още четири отбора, а останалите четири места ще бъдат попълнени от плейофите в Лигата на нациите, в които ще взе участие и България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР