Германия, Франция и други европейски държави възобновяват употребата на ваксината

...
Германия, Франция и други европейски държави възобновяват употребата на ваксината
Коментари Харесай

Германия и Франция подновяват ваксинацията с „АstraZeneca”

Германия, Франция и други европейски страни възобновяват използването на имунизацията COVID-19 на AstraZeneca, откакто регулаторните органи на Европейски Съюз и Англия потвърдиха доверието във имунизацията, оповестява "Ройтерс ".
Докладите за редки случаи на съсиреци подтикнаха страни да преустановят потреблението на имунизацията, което е последното предизвикателство за упоритостта на AstraZeneca да създаде "ваксина за света ", като броят на жертвите на ковид в международен мащаб наближават 2.8 милиона.
Ясният извод на Европейската организация по медикаментите (EMA) след следствие на 30 случая на необикновени кръвни нарушавания е, че изгодите от имунизацията при отбрана на хората от гибел или хоспитализация, свързани с ковид, надвишават вероятните опасности.
След часове Германия съобщи, че ще възобнови използването на имунизацията AstraZeneca от петък сутринта. Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че прекъсването на имунизацията заради нараснало внимание е било вярно, "докато не бъде изследвано групирането на този доста необичаен тип тромбоза ".
Франция също съобщи, че ще възобнови използването на имунизацията, а министър председателят Жан Кастекс съобщи, че ще се имунизира в петък следобяд.
Италианският министър председател Марио Драги съобщи, че Италия ще направи същото и че целта на неговото държавно управление остава да имунизира колкото се може повече хора допустимо най-бързо.
Испания съобщи, че прави оценка допустимо обновяване, до момента в който Кипър, Латвия и Литва обявиха, че ще стартират още веднъж да ползват имунизацията.
Много държавни управления обявиха, че решението за прекъсване е като защитна мярка, само че здравните специалисти предизвестиха, че политическата интервенция може да подкопае публичното доверие във имунизациите.
"Вярваме, че след деликатните решения на регулаторите, имунизациите могат още веднъж да се възобновят в цяла Европа ", съобщи основният медицински шеф на AstraZeneca Ан Тейлър в изказване.
Прегледът на EMA обхвана 20 милиона души имунизирани с AstraZeneca във Англия и Европейското икономическо пространство (ЕИП), свързвайки 30 европейски страни.
Притесненията за сигурността накараха минимум 13 европейски страни да спрат да ползват имунизацията, забавяйки към този момент разтърсената акция за имунизация в Европейски Съюз, която изостават от Англия и Съединени американски щати.
Британската организация за контролиране на медикаменти и здравни артикули (MHRA) съобщи по-рано, че проверява пет случая на необичаен мозъчен кръвен съсирек измежду 11 милиона имунизирани във Англия. Агенцията съобщи, че ще проверява всички известия за съсиреци, а използването на имунизацията би трябвало да продължи.
Ваксината на AstraZeneca е измежду първите и най-евтините от ваксини против COVID-19, които са създадени и пуснати в огромен размер, и ще бъде в основата на имунизационните стратегии в огромна част от света.
"Заключението на EMA в този момент дава изясненост по отношение на сигурността на тази ваксина, която в този момент би трябвало да бъде публикувана с висока скорост по-късно прекъсване, с цел да се предотврати дейно действителният риск, т.е. от време на време сериозна здравна щета от Covid-19 ", разяснява Клеменс Вендтнер, началник инфекциозни заболявания в мюнхенската клиника Швабинг.
Собственият обзор на фармацевтичната компания, обхващащ повече от 17 милиона души, които са получили дози в Европейски Съюз и Англия, не откри доказателства за нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци.
Световната здравна организация - СЗО тази седмица също удостовери поддръжката си.
EMA съобщи, че ще актуализира насоките си за имунизацията AstraZeneca, с цел да включи пояснение за пациентите по отношение на евентуалните опасности и информация за здравните експерти.
Агенцията съобщи, че е в контакт с регулаторите от цялостен ​​свят, с цел да следи за вероятните странични резултати на всички ваксини против COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР