Германия е замразила близо 100 милиона евро банкови активи на

...
Германия е замразила близо 100 милиона евро банкови активи на
Коментари Харесай

Германия е замразила близо 100 милиона евро руски банкови активи

Германия е замразила близо 100 милиона евро банкови активи на съветски олигарси на своя територия от началото на войната в Украйна, заяви през днешния ден федералното министерство на финансите, представено от Франс прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Размерът на замразените средства е 95 514 306,40 евро ", се вижда от отговор на министерството, изпратен тази седмица до депутата от партия " Левите " Паскал Майзер, с копие от който разполага Агенция Франс Прес.

Тази сума е получена въз основа на заявления, направени от немски кредитни институции пред Германската федерална банка.

Германия ползва по-конкретно глобите против съветски олигарси и други лица, свързани с съветския президент Владимир Путин, признати от Европейския съюз от края на февруари.

Депутатът изиска да му бъдат обявени детайлностите - брой лица, институции, които са свързани с тези дълготрайни активи, само че те " не могат да бъдат разкрити ", отговори документално държавният секретар по финансите Флориан Тонкар от демократичната партия.

След оповестяването на другите пакети наказания, ориентирани против Русия по отношение на нашествието в Украйна, Германия беше изключително дискретна по отношение на подхванатите дейности. Берлин не е съобщил обществено за изземване на имущество, да вземем за пример парцели или яхти, за разлика от други страни от Европейски Съюз.

В началото на март имаше игра на административен " пинг-понг " сред разнообразни управляващи, без в последна сметка да бъде запорирана мегаяхта, принадлежаща на съветския олигарх Алишер Усманов, непосредствен до Владимир Путин, на пристанището в Хамбург, напомня Агенция Франс Прес.

Оттогава е основана " работна група " сред разнообразни министерства, която да координира използването на наказания против олигарсите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР