Германия е подготвена, ако Русия спре износа на газ за

...
Германия е подготвена, ако Русия спре износа на газ за
Коментари Харесай

Германия се връща към въглищата, ако Русия спре газа

Германия е готова, в случай че Русия спре износа на газ за страната, съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от Ройтерс

Той сподели това в отговор на въпрос на радио " Дойчландфунк " какво ще направи държавното управление, в случай че Русия спре износа на газ. По думите му за тази зима и лятото всичко е наред, само че за идната зима ще би трябвало да се вземат спомагателни ограничения. Той посочи, че се възнамерява ново законодателство, с цел да се обезпечи запълването на газохранилищата за зимата.

Министърът уточни, че се взимат ограничения за най-лошия сюжет, който още не се е случил, защото руснаците доставят газ. Но Хабек добави, че в най-лошия случай Берлин ще би трябвало да резервира въглищните си централи като запас, може даже да ги остави да работят. Той обаче увери, че е стихотворец ангажимент да се премине към възобновими източници в средносрочен проект.

" Газпром " продължава да подава в щатен режим съветски газ за пренос към Европа през територията на Украйна, съобщи представителят на холдинга Сергей Куприянов, представен от ТАСС.

Подаването продължава в сходство със поръчките на европейските консуматори - 109,4 милиона кубични метна на 2 март, уточни представителят. За през вчерашния ден, 1 март, поръчките са били за 109,6 милиона кубични метра.

Природният газ в Европа сега се продава за над 2100 $ за 1000 куб. метра, което се случва за първи път от 23 декември 2021 година, демонстрират данните на интернационалната борса ICE.

Априлските фючърси на хъба TTF в Нидерландия към 11:10 часа българско време се търгуваха за 194,17 евро за мегаватчас, което е над 2100 $ за 1000 куб. метра. При откриването на борса цената на синьото гориво беше 130 евро за мегаватчас (около 1430 $ за 1000 куб. метра). Общото повишаване е съвсем 60 %.

Вчера борсата затвори на цена от 121,68 евро за мегаватчас (около 1350 $ за 1000 куб. метра).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР