Германия е намерила замяна на руския природен газ, който и

...
Германия е намерила замяна на руския природен газ, който и
Коментари Харесай

Германия намери алтернатива на руския газ

Германия е намерила подмяна на съветския природен газ, който и все още продължава да внася (макар и в доста по-малки размери отпреди), декларира немският канцлер на Олаф Шольц в изявление за изданието Punch. По думите му, страната му ще разчита на доставки на синьо гориво от Нигерия.

" Нигерия има най-големите ресурси от природен газ в Африка. Германските компании са заинтригувани от доставки на газ от Нигерия и се надяват на съдействие с нигерийските газови компании ", показва немският водач.

По думите му, Германия има сериозна нужда от природен газ и в бъдеще и от водород, които горива са нужни за поддържане на стопанската система на страната и осъществяване на дилемите, свързани с енергийния преход.

При това съответните елементи на договорите, сумите и размерите на енергиините доставки би трябвало да бъдат съгласувани в хода на договарянията сред нигерийски производители на газ и немски търговци на газ.

Изявлението на немския канцлер Шолц става при започване на визитата му в Африка. В рамките на тази аудиенция той ще посети с изключение на Нигерия, и Гана.
 Европа стигна чак до Африка, в търсене на други възможности на съветския газ
Европа стигна чак до Африка, в търсене на други възможности на съветския газ

Какви благоприятни условия имат африканските страни за експорт на синьо гориво
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР