Германия е аут от мондиала. Световният шампион стана за смях

...
Германия е аут от мондиала. Световният шампион стана за смях
Коментари Харесай

Не става само със съдии, трябва и игра

Германия е навън от мондиала. Световният първенец стана за смях в мач против скромния тим на Южна Корея, където се очакваше да завоюва с разлика. Но се случи тъкмо противоположното. Така Бундестимът приключи финален в една относително лека група, където бяха още Швеция и Мексико. Титлата бе сдадена и ще има своя нов притежател.

Но добре, че беше този прославен ВАР – видеоарбитрите, които дебютираха на международни финали точно в Русия. В противоположен случай, реферите можеше да добутат отбора на Йоги Льов до триумф във втори следващ мач, а това нямаше да е по никакъв начин заслужено. Все отново би трябвало и игра, не става единствено с непозната помощ. Благодарение на технологиите, Марк Гейгър, основният съдия, анулира засадата при първото попадение на азиатците. В какъв брой ли други ситации обаче съдията щеше да зачете гол за новобранеца в подобен под напрежение миг, в случай че не бе видеоповторението? Може би отговорът е нула изключително, когато съперникът е Германия – тим, свикнал към съдийския комфорт. Това важи и за всички огромни сили, за които ВАР е по-скоро в техен ощърб, тъй като се намесва точно в сходни ситуцаии, в които арбитрите имат опция да ударят по едно приятелско рамо на любимците. Но в този момент „ Биг Брадър “ гледа!

Не по този начин обаче бе в дуела Германия – Швеция, когато настоящият по това време към момента международен първенец се добра до успеха с шанс и лека помощ от „ мъжете в черно “. Тогава първо закъсня изгонването на Джером Боатенг, а по-късно се играха и внушителните 6 минути продължение. Именно тогава падна и победният гол, дело на Тони Кроос, върнал очакванията на Германия. Но всичко завърши в сряда. Напълно логически край за клетите германция, на които по традиция не им върви изключително в Москва…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР