Гергов взривява обстановката“, така депутатът от БСП Александър Симов коментира

...
Гергов взривява обстановката“, така депутатът от БСП Александър Симов коментира
Коментари Харесай

БСП е демократична партия, но системните погазвания на правилата няма да бъдат толерирани

„ Гергов взривява ситуацията “, по този начин депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов разяснява по bTV„ откритата рана “ на партията от доста години насам. „ Колкото и да си богат, колкото и да мислиш, че ти контролираш всичко и си феодализирал една област, Българска социалистическа партия върви по правила и никой не стои над тях ”, изясни решението за изключването от партията на пловдивския предприемач Георги Гергов представителят на парламентарната група на левицата Симов.
Като проблем за цялата партия дефинира държанието на пловдивчанина Симов и уточни, че Гергов редовно е показвал, че ценностно, идейно и политически по никакъв метод не принадлежи на лявото пространство.

„ Причината за изключването на Георги Гергов не е единствено една. Работна група на Българска социалистическа партия обследва дейностите му и се откриха поредност от нарушавания “, обясни представителят на „ Българска социалистическа партия за България “.

Александър Симов посочи, че най-фрапиращото нарушаване на нормите от Гергов е свиканото от него нелегитимно съвещание на Областния съвет в Пловдив в разгара на пандемията. „ Установиха се и подписани “присъстващи”, били в това време под карантина. Представителят на Националния съвет на Българска социалистическа партия е бил изпъден, с цел да не следи какво се случва “, разгласи в предаването „ Лице в лице “ депутатът.

Симов не спести рецензии по отношение на декларираното отношение на Гергов към ръководещите в интервала на първото затваряне на страната напролет на предходната година: „ Когато ГЕРБ не започнаха никакви обществени и стопански ограничения по отношение на хората, Георги Гергов съобщи в изявление, че Българска социалистическа партия непременно би трябвало да поддържа държавното управление и го похвали. Той подлага на критика Българска социалистическа партия, че била съпротива на дейностите на Борисов, вместо да припява на държавното управление. Тогава “Позитано 20” бе залят с протестни писма, в които се споделяше, че е време Гергов да дефинира към коя пaртия в действителност принадлежи “.

Припомняйки обстоятелствата Симов посочи действителността, оприличавайки Гергов на „ повярвал си, че е феодал, който коли и беси “: „ Около Гергов има една групичка към 20-ина души и той може да приказва единствено от тяхно име. Тази групичка ще изяснява какъв брой незаслужено е това решение. Пловдивските социалисти поддържат решението на Изпълнителното бюро. Те не припознават Гергов като собствен лидер”.

Социалистът с неприкрито отвращение попита реторично в тв ефира: „ А какво да приказваме за бизнес далаверите на Георги Гергов с ръководещите? “

„ Легендарна история “ назова представителят на парламентарната левица покупко-продажбите на Гергов с властимащите и напомни: „ Гергов получи от ръководещите 43 милиона за въздух във Варна, за една дупка във Варна. Пряко съучастничество на Георги Гергов с ГЕРБ. Подобно нещо от дълго време основава напрежение в Българска социалистическа партия – Пловдив “.

Друг аспект на неуспеха на Гергов през годините, който напълно не е на последно място, са резултатите на БСП-Пловдив, съгласно Александър Симов. Той ги квалифицира като „ трагични “ и изложи ретроспекцията на този провал.

„ През 2015 година Георги Гергов, останал без излаз, се кандидатира за кмет на Пловдив и остана пети. Организацията там регистрира като „ триумф “ обстоятелството, че от пето е предходна на четвърто място “.

Симов бе безапелационен: „ Тези неща повече не могат да бъдат толерирани. От години насам доста социалисти в Пловдив непрекъснато се оплакват от казуса „ Гергов “, който беше онази котва, която влачеше Българска социалистическа партия към дъното. Българска социалистическа партия е демократична партия, само че систематичните погазвания на разпоредбите не могат да бъдат толерирани”.

Присъствието на хора с сходен профил като на Гергов в Българска социалистическа партия е неприемливо, стана ясно по време на присъединяване на депутата по bTV. Той недвусмислено съобщи: „ Фигура като Гергов не притегля симпатизанти и външна страна, само че освен това - той разгонва същинските социалисти”. Александър Симов добави, че твърдото ядро на Българска социалистическа партия в Пловдив от дълго време е в „ разсипно “ положение, защото хората отхвърлят да гласоподават за Гергов.

Социалистът-депутат означи и че когато се бориш с паралелната страна, не можеш да търпиш проявленията на паралелната страна в своята партия.

„ Когато имаш предпочитание да въведеш страна на разпоредбите и на правилата, не можеш да търпиш безпринципността в личните си редици”.

Според Симов Гергов би се чувствал доста по-добре в партията, която му е на сърце – ГЕРБ: „ Действията му ясно го показват. Той бе труженик за коалиция на Българска социалистическа партия с ГЕРБ, бизнес връзките му с властта и поддръжката му за Бойко Борисов са явни. За Гергов е по-добре да отиде там, където принадлежи”.

Говорителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия акцентира, че решението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за изключването на Гергов от партията е развой на катарзис измежду българските социалисти. „ Българска социалистическа партия се почиства, Българска социалистическа партия дефинира доста по-ясно своя облик и стартира да стъпва на кардинална основа”.

Най-важната задача пред социалистите е да реализират положителни резултати на изборите, с цел да изпълнят своята стратегия и хрумвания, изведе целта пред Столетницата Александър Симов. Той обърна внимание и на това, че едвам след парламентарния избор предстоят диалози за съдружно партньорство, само че те ще бъдат на база на хрумвания и стратегии.

На въпрос за желаната дата от социалистите за идните парламентарни избори, Симов напомни, че Българска социалистическа партия ясно е декларирала позицията си - президентът има законово право да назначи изборите, когато реши за добре. Той подчертава, че Българска социалистическа партия постоянно подготвена за избори
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР