Герджиков, кандидатът на Борисов и ГЕРБ за президент тази сутрин

...
Герджиков, кандидатът на Борисов и ГЕРБ за президент тази сутрин
Коментари Харесай

Герджиков се оттегля от кампанията - решение за достоен човек

Герджиков, претендентът на Борисов и ГЕРБ за президент тази заран бе в студиото на Нова тв. Бил подготвен да дава отговор на всевъзможни въпроси – никакво табу. Водещите или му повярваха, или взеха решение да тестват това изказване и го попитаха за следващата порция компрометиращи фотоси от спалнята на Бойко Борисов, на които още веднъж чекмеджето е цялостно с пачки от по 500 евро, а до тях лежат револвер и... презерватив.

Последният признак може и да разсънва трепети у някои правилни сътруднички на боса за претърпените на това място специфични мигове, само че Герджиков се плъзна около отговора с обяснението, че не бил съд и не можел да разяснява.

Вторият опит на Николаев и Иванова да получат някаква конкретика, бе обвързван с шокиращите обстоятелства към отклоняването на милиони от градежа на автомагистрала „ Хемус”. Не съм съд, - повтори още веднъж Герджиков и изрази неодобрение, че от началото на акцията го питали все това и той бил дал отговор доста пъти.

Поправиха го, че до момента не е отговарял нищо за далаверите към магистралното строителство, само че претендентът за президент, за който нямало неуместни въпроси, отхвърли да дава отговор.

Същото се получаваше при появяването на всяко запитване за злоупотреби в предходното ръководство, корупцията и потреблението на властта за персонални цели. Не съм член на ГЕРБ и нямам общо с достиженията или грешките на партията. Но одобрявам нейната поддръжка, - повтаряше като някаква мантра професорът.

Герджиков е слаб състезател. Дори на държание и маниер не го докарва, както би се изразила баба Гицка от „ Големанов” на Ст. Л. Костов. Неубедителен, страхлив, подвластен, колеблив и обикновен. Надпреварата за „ Дондуков” 2 очевидно не е по силите му, само че можеше да покаже най-малко малко достолепие и кураж.

След изборите ще бъде пропуснат доста бързо. Но оставайки самичък, ще си даде сметка, че е разрешил да бъде употребен и засегнат.

Каквито и обезверени офанзиви и взлом към доверието на гласоподавателите да провежда щабът му в последните дни до изборите, фиаското му е несъмнено.

А можеше да стане по различен метод. Например да съобщи, че това, което се вижда на фотосите с Борисов и пачките е непоносимо, а грабежът около „ Хемус” е фрапантен образец за овладяната от мафията страна. Щеше да загуби гласовете на част от гербаджии, само че щеше да завоюва уважението на другите хора. На ограбените.

Още по-силен ход би бил в случай че се отдръпна от акцията. Сценарият на задкулисието щеше да се срине, а обществото да получи порция почтеност и героизъм. Трудно решение, само че то щеше да се помни години наред.

Понякога решението да се оттеглиш е по-важно и стойностно от решението да приемеш...

Още нещо от Рушкоф: Манипулацията не е обезателно нещо неприятно. Понякога тя значи тип обществено влияние.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР