ГЕРБ ще се изчисти от самозабравилите се кадри, от прекалено

...
ГЕРБ ще се изчисти от самозабравилите се кадри, от прекалено
Коментари Харесай

Борисов обяви предизборна чистка в ГЕРБ

ГЕРБ ще се почисти от самозабравилите се фрагменти, от " прекомерно лъскавите " и " номенклатурчиците ", даде обещание Бойко Борисов пред Националния съвет на партията. Форумът бе призован, с цел да легализира отстраняването на Цветан Цветанов от всички партийни постове, откакто под напън на Борисов на 30 май той подаде оставка поради " Апартаментгейт ". От присъстващите 1167 делегати срещу оставката на досегашния втори в ГЕРБ бяха единствено 11, а 10 се въздържаха. Борисов и Цветанов седнаха един до различен на първия ред в зала 3 на НДК. От управлението на партията по нейна молба бе освободена и новата посланичка в Израел Румяна Бъчварова, която замразява участието си. Делегатите единомислещо гласоподаваха и предлагането на Борисов на тяхно място в Изпълнителна комисия да влязат шефката на Народното събрание Цвета Караянчева и регионалният координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров.

След бързо гласоподаване на измененията в устава и в управлението министър председателят взе думата и похвали единството и дисциплината в партията. Той благодари на Цветанов, че не е отдръпнал оставката си. " За мен това е най-трудният ден, само че по този начин е в живота. Цветанов ще си остане редови член, ще работи за първичната организация. Така че да прекратим тази мъчителна тематика. Едва ли му е било елементарно ", занарежда Борисов.

Със сигналите против прегрешили гербаджии към този момент няма да се занимава водачът, а етична комисия. Идеята за основаването й била на Борисов. Членовете й щели да са високоморални и етични хора, комисията ще следи вътрешнопартийната дисциплинираност и дейностите на управителните фрагменти. Няколко пъти Борисов посочи, че въпреки ГЕРБ да са свършили доста, обществото си желало правдивост. Не ме схванаха, като предизвестих за " сините и алените лампи ", оплака се той и разгласи, че ще сменя неразбрали го кметове като този на Пловдив и цели регионални структури, които са губещи - в Плевен и Добрич. Ще има възобновяване и подмладяване на управленията по места, тъй като в някои структури са се окопали, закани се Борисов. Целта му била да продължи да ръководи, а не като старите десни партии, които в този момент се радвали и на 4% поддръжка.

Борисов отново се похвали с автомагистралите, включи и приемането на партийна дотация по 1 лев на глас. От думите му стана ясно, че той щял да го направи още преди две години и половина след референдума, само че патриотите се дърпали. Заради орязаната дотация той ще вкара в ГЕРБ диференциран членски импорт, тъй че високопоставените фрагменти с високи заплати да внасят повече пари в партийната каса.

След края на събранието Цветанов заяви пред публицисти, че работи върху основаване на център за евроатлантическа активност с разбори и прогнози на тематика " Сигурност ". " От 17-ти работя, само че не в и за ГЕРБ ", посочи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР