ГЕРБ се притесняват, че електронното гласуване ще им попречи да

...
ГЕРБ се притесняват, че електронното гласуване ще им попречи да
Коментари Харесай

Електронното гласуване притеснява ГЕРБ за запазването на феодалните им крепости, твърдят от ДБГ

ГЕРБ се тормозят, че електронното гласоподаване ще им попречи да запазят феодалните си замъци на локалните избори и по тази причина задачата им е въобще да няма такова, сподели пред Българска национална телевизия Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на жителите “.

Електронното гласоподаване беше поискано от 2 млн. души на референдум. То разрушава монопола на изборните комисии, понижава невалидните бюлетини и включва повече хора в изборния развой, което ще направи оскъдни купените гласове, посочи част от преимуществата на отдалечено елекреонното гласоподаване Делчев.

Според думите му мнението на ЦИК за отсрочване на електронното гласоподаване е политически повлияно от ръководещата коалиция и не би трябвало да има оттегляне от към този момент признатите разпореждания. Това е следващата промяна след анулацията на електронните публични поръчки и централизираните състезания за държавната администрация, които ГЕРБ съзнателно провалят, с цел да запазят статуквото.

Делчев акцентира, че е належащо да се форсира процеса по въвеждане на електронни персонални карти, който е забавян няколко пъти, поради вътрени боричкания в ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР