ГЕРБ-СДС покани синдикатите на среща заради затварянето на въглищните централи.

...
ГЕРБ-СДС покани синдикатите на среща заради затварянето на въглищните централи.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС покани синдикати на среща заради затварянето на въглищните централи

ГЕРБ-СДС предложения синдикатите на среща поради затварянето на въглищните централи. Тясе състои в зала „ Изток “ на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делян Добрев показа проекторешението, с което да се подсигурява, че затварянето на въглищните централи от края на 2025 година няма да се случи. „ Преди да го внесем, желаеме да го обсъдим,за да дава отговор на вашите визии и на нашите “, обърна се депутатът към синдикатите.

Той осведоми, че „ планът на решение гласи, че Народното събрание задължава Министерския съветда промени Плана за възобновяване и резистентност в част „ Енергетика “.

ОТКНСБнастояха Народното събрание да вземе в най-кратки периоди решение, с което да задължи държавното управление да стартира незабавни договаряния с Европейска комисия за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност за опазване на енергийната самостоятелност на страната. Това оповестиха от пресцентъра на синдиката.

От проекта би трябвало да отпадне поетият ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания от произвеждане на електрическа енергия с 40% по отношение на 2019 година до 2026 година, означават от КНСБ. Те приканват Народното събрание да прояви отговорност и разсъдък и да сложи националния интерес над всички политически противоборства.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР