ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ единодушни след работната група по финансиДвете парламентарни

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ единодушни след работната група по финансиДвете парламентарни
Коментари Харесай

Повишаване на данъците няма да има

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ единомислещи след работната група по финанси
Двете парламентарни групи имат единодушие и за индексиране на пенсиите по швейцарското предписание

Еврозоната е приоритет

Няма да има повишение на налозите, би трябвало да продължат напъните на България за присъединение към еврозоната и да се работи за невисок бюджетен недостиг. Това са главните цели, към които се сплотиха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по време на диалозите в работната група по финансови и стопански въпроси.

Срещата сред икономическите екипи на първите две политически сили в Народното събрание стартира след края на пленарното съвещание. “Оставаме обединени към това, че еврозоната е наша обща цел, че би трябвало да има 3% бюджетен недостиг и да няма разноски, които да не могат да бъдат усъвършенствани, разгласи след края на диалозите зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя добави, че следва и среща с специалисти от министерството на финансите, с цел да може оптимално бързо да се създадат и по-точни планове.

“Коалиция ПП-ДБ ясно изрази нашето виждане, че бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление, защото всички останали разновидности са по-скоро спешни благоприятни условия, които не биха били добре за развиването на страната ”, посочи още Деница Сачева.

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разясни, че и двете парламентарни групи ще работят по проектобюджета за 2023 година на служебното държавно управление, тъй като няма техническо време за разработване на нов план. “Това са параметри, към които сме се обединили, би трябвало да работим върху проектобюджет, импортиран от служебния кабинет ”, сподели Василев.

А Томислав Дончев посочи позицията на ГЕРБ-СДС: “Това са параметрите на бюджет, които бихме подкрепили, само че имаме разлика във визията, че е най-добре постоянно държавно управление да внесе бюджет. Ние считаме, че би трябвало бюджет да бъде импортиран от постоянно държавно управление, а “Продължаваме смяната - Демократична България ” от служебното държавно управление - тук е разликата сред нас ”.

От ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат допирни точки и във връзка с обществените разноски - индексиране на пенсиите с швейцарското предписание и поддържане на учителските заплати на 125% от междинната заплата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР