ГЕРБ оттегли спорна идея, която щеше да затрудни силно краткосрочно

...
ГЕРБ оттегли спорна идея, която щеше да затрудни силно краткосрочно
Коментари Харесай

ГЕРБ се отказа от идеята си да блокира бизнеса с Airbnb и Booking

ГЕРБ отдръпна противоречива концепция, която щеше да затрудни мощно краткосрочно отдаване чартърен на парцели през платформи като Airbnb и Booking. Преди седмица ръководещите желаеха притежателите на парцели да търсят единодушието на най-малко половината от съседите си, в случай че желаят да настаняват посетители посредством онлайн медиатори. Спорната корекция бе стремително призната от отрасловата комисия на второ четене, макар че не бе извършено публично разискване.

По време на разглеждането на поправките в пленарната зала, ръководещите взеха решение да отдръпват предлагането си също толкоз ненадейно.

" По време на дебата в комисията стана ясно, че това ще бъде една спънка за духа на смяната, която вършим, а точно да създадем регистрационен режим на тези места за настаняване ", изясни Димитър Бойчев от ГЕРБ. На какъв спор се базира депутатът не стана ясно. В комисията поправката бе гласувана бързо и без изчерпателен диалог по тематиката.

“Демократична България “ остро подлага на критика концепцията на ГЕРБ. Дясноцентристкото обединяване подсети, че Airbnb и Booking.com са спомогнали за възкръсване на цели региони в София и другите огромни градове.

“Хиляди жители разчитат на спомагателен приход от това. Някои си покриват месечните комунални сметки, за други е цяла бизнес ниша ", сподели " Демократична България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР