ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас, съобщиха за

...
ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас, съобщиха за
Коментари Харесай

Димитър Николов е номинацията на ГЕРБ за кмет на Бургас

ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас, оповестиха за БТВ от партията.

Димитър Николов Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 11 ноември 2007 година.

Димитър Николов е приключил Професионална Гимназия по Транспорт и има магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и професионална тапия по мениджмънт от Нов български университет.

В интервала сред 1998 и 2006 година Николов е изпълнителен шеф на „ Победа “ АД. През 2006 година за малко е шеф на „ КБС “ ООД, Бургас.

Бил е районен координатор на ГЕРБ в Бургас, заместник-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, ръководител на Консултативния бизнессъвет в Бургас, ръководител на Комисията по стопанска система и вложения в Общинския съвет на Бургас, районен ръководител на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет.

През 2007 година Димитър Николов е повдигнат от партия ГЕРБ като претендент за кмет на Община Бургас, подсилен от десните сили в града. На локалните избори през същата година съумява да завоюва на втория тур с 62,37 % против Валери Симеонов, подсилен от Коалиция Атака. На втория конгрес на ГЕРБ на 10 януари 2010 година Николов е определен за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ – най-висшия управителен орган на партията.

На локалните избори през 2011 година Димитър Николов е избран отново за кмет на Община Бургас, като още веднъж е подсилен от десните партии в града. Той съумява да завоюва 70,86 % от гласовете на гласоподавателите. На локалните избори през 2015 година е избран отново за трети път с резултат от 84 % от подадените гласове. На локалните избори през 2019 година е избран отново за четвърти път с резултат от 65,8 % от подадените гласове.

Към 11 септември 2023 година, той е най-дълго изпълнявалия длъжността кмет на Бургас – 15 години и 10 месеца.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР