ГЕРБ излезе с позиция в Народното събрание за пребитото от

...
ГЕРБ излезе с позиция в Народното събрание за пребитото от
Коментари Харесай

ГЕРБ излезе с остра позиция за пребитото от съученици дете: Внасяйки харвардския опит, сме привнесли и привкус от Бронкс

ГЕРБ излезе с позиция в Народното събрание за пребитото от съученици дете в София.

Ето какво се споделя в документа

ДЕКЛАРАЦИЯ

на ПГ на ГЕРБ-СДС

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми дами и господа народни представители,

Снощи по медиите излезе информация за експанзията на тайфа младежи над едно почтено дете. Бяха към десетина против един. И още несъмнено толкоз, които гледат в профил и снимат. Ей по този начин безразлично, като че ли цялото нещо е режисирано за показност.

И тези десетина удряха и ритаха това дете. А по-страшното е, че в този побой и тази експанзия, се включи и едно момиче. И с юмруци изкара експанзията си върху един най-вероятно неин съученик. Десетина против един. Наобиколили го и го ритат, и блъскат.

И някак си замръзнах. Защото експанзията беше умишлена, и целенасочена, и несъмнено, в случай че имаха още малко време и нямаха очевидци, можеше да се стигне до най-лошото.

След като изследвах, се оказа, че напоследък е станало „ съвременно “ младежите да се включват в групи вид „ банди “. Да се събират на групи по двайсетина, да поставят качулките и да обикалят локалния квартал, с цел да вършат „ пакости “. Само че това не е беля. Това е съзнателно посягане над едно беззащитно дете. Десет против един.

И тук е мястото да попитам - за какво в последните месеци отговорността на министъра на вътрешните работи в обезпечаване на сигурността на нашите деца се неглижира? Или може би, пристрастен от фантастичните сериали за обири, грабежи, изчегъртване и внушения за подслушвания, всяване на боязън и неуравновесеност, министърът оставя настрана по този начин значимите тематики, свързани с понижаване на насилието - ролята на подопечната институция да опази нашите деца - от това да бъдат бити и насилвани, от експанзията, от напразно изложение на безцеремонна надменност към държавността, към спазването на законите на страната, към човешките връзки сред хората.

ПГ на ГЕРБ-СДС осъжда насилието на деца против деца, осъжда проявата на експанзия, която може да коства почтени човешки животи.

И тук ние ще питаме - и министъра на вътрешните работи, и министъра на образованието, и Държавна организация за протекция на детето - за какво се позволи да се случи това, какви дейности бяха подхванати, за какво тези случаи, вместо да бъдат предотвратявани, зачестиха дотолкоз, че стартира да става всекидневие да виждаме принуждение, а от време на време и съдбовен край в учебните заведения? Защото в последните месеци всекидневно статистиката се добавя от следващата жертва - на дете, жена или член на семейство. Според данни от изследване на УНИЦЕФ всяко второ дете в България е претърпяло форма на принуждение (47%). Освен това, в границите на 2021г. повече от 20 дами изгубиха живота си заради ликвидиране от страна на своя брачен партньор или сътрудник.
След случилото се, се възнамерявам, че може би, внасяйки харвардския опит, сме привнесли и привкус от Бронкс - щом бандите станаха „ модернота смяна “ какво ли още ни чака?

Уважаеми дами и господа,

през днешния ден ние единствено питаме. И ще предложим решение, само че преди този момент ще чакаме мигновени отговори - от виновните ръководещи на „ изменяща “ се България….

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР