ГЕРБ дава извънреден брифинг тази сутрин, на който отново се

...
ГЕРБ дава извънреден брифинг тази сутрин, на който отново се
Коментари Харесай

ГЕРБ: Нямаше насилие, агресията беше срещу полицията

ГЕРБ дава ексклузивен брифинг тази заран, на който още веднъж се оплаква по какъв начин рейсовете със симпатизанти са били атакувани от протестиращите, като изрично отхвърли да е имало принуждение на снощния митинг макар бруталните подиуми по какъв начин служители на реда ритат и влачат за косите протестиращи, снимани от очевидци в късните часове на вчерашните бурни митинги в София.

" Хората, които бяха пред Министерски съвет, си потеглиха спокойно, умерено, както постоянно са го правили. Другата група по най-брутален и високомерен метод се опита да пробие полицейския кордон. Това бе режисирано от платени провокатори, които имат своя произход и поддръжка надалеч от рамките на нашата страна, в една топла страна, и бяха стимулирани от всички тези олигарси, които сега са главните сценаристи и режисьори на бледия техен артист - президента Радев. Нещо повече, след привършване на мероприятието тези шпиц команди се пръснаха из цяла София, проведени, започнаха да чупят рейсове, да атакуват водачи на рейсове, да чупят стъкла ", разгласи Цветомир Паунов. Той дефинира протичащото се като " брутални издевателства против най-мирни хора ".

" Всичко това можем да го обобщим по следния метод - всички ангажирани в този развой лица би трябвало да понесат своята отговорност, ние ясно и изрично ги назовахме, тяхното изтощение в тази ситуация докара до едно само резюме - лицето на Радев, което се изчерпва единствено в една единствена фотография ", разгласи Паунов, размахвайки пред камерите фотоси на протестиращи жители.

Тома Биков също хвърли напълно виновността върху президента Радев. " Смятаме, че огромна част от протестиращите против държавното управление бяха подведени и без да схванат бяха превърнати във декор на шпиц командите на Васил Божков. Въпросът е кой печели от това? Ние считаме, че нито един български жител, който се движи в границите на закона, не печели от сходни събития. Снощи призовахме президента Радев да насочи апел към хората, които вандалстват из София, само че той не го направи. Държа да подчертая, че голяма част от тези хора бяха членове на ГЕРБ, несъмнено, към тях се причислиха и симпатизанти. Те не са принуждавани, нито заплашвани, с цел да дойдат ", разяснява той. Г-н Радев носи цялата отговорност за това, което се случва, повтори Биков. Той оцени митинга на 4-5 хиляди души, макар че нощес министър председателят Борисов говореше за 12 000.

Правим всичко допустимо, с цел да понижаваме напрежението в страната, включи се общественият министър Деница Сачева. Нека да поговорим за българската зима, а не за българското лято. Добрият политик се познава по това дали мисли за бъдещето. " Призоваваме за повече разсъдък и самообладание.  Говори се за бити хора, само че никой не приказва, че служителите на реда също бяха окървавени ", разяснява Сачева в първи знак, че ГЕРБ знае по какъв начин полицията брутално би протестиращи в късните часове на митинга.

Няма да позволим революция в страната, даже да можем да я спечелим, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

ГЕРБ отбрани версията, че полицията не е упражнила принуждение, а е била жертва на експанзия. Полицията реагира извънредно добре и с помощта на тях сега няма по-големи вреди и жертви, разгласи Деница Сачева. Какво крием, като насъскваме хората да се ненавиждат един различен и да се стига до такива вандалски акции, попита тя.

" Можете ли да си визиите, в случай че Борисов бе вдигнал пестник и бе споделил " Да ги изметем! ". Деница е права - този, който е на площада, като жител носи наказателна отговорност, в случай че е направил закононарушения. А този, който е политик, носи политическа отговорност. И това е главният въпрос - КОЙ носи политическа отговорност ", включи се Дончев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР