Георги Николов. Снимка: Искра.бг Сагата на Георги Николов и Община Бургас,

...
Георги Николов. Снимка: Искра.бг
Сагата на Георги Николов и Община Бургас,
Коментари Харесай

Сигнал до Искра.бг: Спазва ли Община Бургас решенията на Конституционния съд?

Георги Николов. Снимка: Искра.бг

Сагата на Георги Николов и Община Бургас, обвързвана с парцел в бургаския квартал „ Акациите “ , продължава. Той се обърна още веднъж към Искра.бг , с цел да изрази възмущението си и да алармира, че локалната власт не съблюдава решения на Конституционния съд . Николов твърди, че „ сега Община Бургас седи над правосъдната система “ .

„ Имам доста проблеми с Общината под разнообразни форми. Има хора от Община Бургас, които споделят, че аз ги наскърбявам и злословя, само че аз считам, че желаят да откраднат моя парцел, без да имат съображение и без да имат никакво право. Те „ трошат “ парите на нас данъкоплатците. Предполагам, че не съм единствено аз обиден от решенията на Общината “ , акцентира Николов в особено изявление пред Искра.бг .

Преди дни пострадалият е бил признат от кмета на Бургас Димитър Николов в наличието на Златина Георгиева , шеф на дирекция „ Правно-информационно обслужване “ в Общината. По думите му Георгиева му е споделила, че „ не постъпва правилно с тях и ги клюки “ . Според Николов повода за тези дейности от страна на локалната власт е пусната от него тъжба към.

„ По време на делото при започване на март тази година се срещнах с господин Златан Христов и му заявих: „ Има решение на Конституционния съд и вие би трябвало да се съобразите с него. “ , напомни Николов в изявлението. Той уточни, че тогава е почувствал, че животът му е заплашен от думите на Златан Христов .

„ Всичко това ми се случва след 15-16 години процедури с Общината. Те ме съдеха, че не заплащам налог здания и налог боклук, което не е истина. Пробваха се по всевъзможен метод да ми вземат парцела и най-после започнаха каузи против собствеността ми, с цел да могат да я придобият по един нерегламентиран и противозаконен метод. Бях заставен да повеждам каузи против Общината, с цел да ми се заплати направените от мен усъвършенствания, само че очевидно локалната власт желаят да вземат парцела за без пари, с цел да го дадат на свои хора. От Община Бургас заведоха спомагателен иск, с който желаят аз да им заплащам наем. Това е цялостен абсурд – да заплащам наем на моята благосъстоятелност. После ме накараха по три пъти да си заплащам налозите в една година. По този метод желаеха да ме съсипят “ , акцентира пострадалият жител.

По този мотив Николов зачете част от излязлото решения на Конституционния съд :

„ Има Решение №3 на Конституционния съд от 24 февруари 2022 година, а точно, че на 1 януари 2018 година Министерският съвет /МС/, не е траял мораториума и по тази причина от 31 декември 2017 до 19 януари 2018 година се анулира вечноправният резултат на давностното притежание. Затова Конституционният съд счита, това опонира на самата Конституция и на член 4 алинея 1, където страната би трябвало да се подчинява на законите, само че Община Бургас не ги съблюдават, връщайки със задна дата правния резултат от техния мораториум. Самият Конституционен съд споделя, че това не може да е по този начин, тъй като в тази ситуация се лишават права. Когато се лишават права на хората, което е залегнало в член 17 алинея 1 и 3 се показва, че правото на благосъстоятелност стои над всичко и тя е неприкосновена. “

По думите му излиза, че решенията на Конституционния съд са наложителни и би трябвало да се изпълнят . Те обезпечават върховенството на Конституцията и са наложителни за всички държавни органи, физически лица, жители и даже Народното събрание, като върховен държавен орган.

При въпрос дали Община Бургас е спазила това решение на Конституционния съд, Николов отговори:

„ Когато не се съблюдава Конституцията, това се назовава прекратяване. Решенията на Конституционни съд са най-висшата форма. В Решение 116 на Бургаския апелативен съд се споделя, че следва да се одобри, като потвърден най-ранен миг за притежаване на парцела от 1954-1955 година, това притежание не води до придобивна отминалост в поради възбраната по член 86 по Закона за собствеността за придобиване на отминалост за държавна и общинска благосъстоятелност, само че с решението на Конституционния съд е тъкмо противоположното. С две думи решението на бургаския съд няма никаква стойност, като се има поради решението от Конституционния съд. “

Имотът на Георги Николов е от близо 11 декара . Той описа, че дядо му го взел от един турчин през 1913 година, само че е нямал документи по това време. По думите му от 1963 година има разрешителен билет, който е бил публикуван за легализиране на постройките . Нотариалният акт е публикуван въз основата на документи през 2012 година и през 2016 година. През 2017 година Общината завежда дело, с цел да потвърди, че там парцелът е бил държавна благосъстоятелност и затова става общинска.

„ Няма институция, която да задължи тези нарушители /Община Бургас/ да съблюдават Конституцията. Общината съди и санкционира хората със наказания, само че с парите на своите данъкоплатци. Какво може да се направи? “ , запита се пострадалият. Той е безапелационен:

„ Над 90% от хората считат, че правосъдната система няма правдивост. Аз мисля, че в нея има правдивост, само че институциите – общини, министерства и така нататък, не извършват решенията на съда. “

Можете да видите цялото изявление във видеото:

Николов се надява след локалните избори да се прекратят тези порочни и незаконни дейности на Община Бургас .

От Искра.бг ще продължим да следим проблема и оставаме отворени за всички наранени страни да се изкажат.

Очакваме вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР