Генната редакция не е напълно еднаква при първите в света

...
Генната редакция не е напълно еднаква при първите в света
Коментари Харесай

Молекурялен биолог към БАН: Генната редакция не е напълно еднаква при първите в света генно-модифицирани близначки

Генната редакция не е изцяло идентична при първите в света генно-модифицирани близначки, сподели в изявление за " Денят онлайн " доктор Милена Георгиева - молекулярен биолог към Българска академия на науките. 

През 2018 година китайският генетик Хъ Цзянкуей смая света, като разгласи, че е основал две генетично модифицирани близначки, наречени Лулу и Нана. Трето сходно дете, Ейми, се роди на идната година.

Д-р Георгиева дефинира работата на учения като пробив. Тя посочи, че това, което е направил китайският академик, е да отстрани у близначките гена, който е виновен за това да се заразяваме с вируса на ХИВ.

" Да, това е пробив и доста забавно, само че не се прави по този метод. Той е замразил още няколко генно-редактирани ембриона, които биха могли да бъдат имплатирани в майки-донор. Генната редакция е сработила при едната близначка на 100%, до момента в който при другата нещата са мозаечни ", сподели още молекулярният биолог. 

" Смята се, че редакцията на този рецептор, обаче, е довела до тяхната по-висока нестабилност към Нилска тресчица, да вземем за пример ", разяснява доктор Георгиева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР