Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в традиционното си

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в традиционното си
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова 2021 г. да бъде годината на изцелението

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани в обичайното си обръщение във връзка идната Нова година тя да бъде " годината на изцелението ", предадоха международните организации.

" И климатичните промени, и пандемията от Covid-19 са рецесии, които могат да бъдат преодолени единствено в случай че сме дружно ", акцентира Гутериш.

" Нека се помирим между тях и с природата, да преодолеем климатичната рецесия, да спрем разпространяването на Covid-19 и да създадем 2021 година година на изцелението. Изцеление от следствията на смъртоносния вирус. Изцеление на потърпевшата стопанска система и общество. Да премахнем разделянето и да стартираме да действаме за изцелението на нашата планета ", сподели Гутериш. " Такова би трябвало да бъде новогодишното ни заричане ", добави той.

Генералният секретар акцентира, че най-важната цел за Организация на обединените нации за идната година е да сътвори световна коалиция за въглеродна индиферентност с нулеви излъчвания до 2050 година

Той пожела от името на Организация на обединените нации щастлива и мирна Нова година на всички по света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР