Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна на пристанището Зейпорт

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна на пристанището Зейпорт
Коментари Харесай

Гутериш пристигна в Истанбул, инспектира кораб със зърно от Украйна

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш дойде на пристанището Зейпорт в Истанбул и направи ревизия на транспортен съд, пренасящ зърно от Украйна, съобщи Ройтерс.

В петък Гутериш посети украинския пристанищен град Одеса, с цел да следи придвижването на зърно, ден откакто се срещна с президента Володимир Зеленски и турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Лвов. След това той изненадващо посети и Москва.

Съвместният координационен център в Истанбул стартира да работи на 27 юли, като в него влизат представители на Турция, Украйна и Русия, както и Организация на обединените нации, с цел да се обезпечи безвредно превозване с кораби на храни и торове.

Войната в Украйна, която стартира на 24 февруари, наруши световния експорт на селскостопански артикули и съответно зърно от Русия и Украйна и докара до повишение на цените на международните пазари.

В резултат на постигнатата сделка от предишния месец 25 кораба, натоварени с хиляди тонове селскостопански артикули, съумяха да изоставен Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР