Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъжда провеждането на избори

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъжда провеждането на избори
Коментари Харесай

ООН осъди провеждането на избори за руски президент в окупираните украински територии

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъжда провеждането на избори за съветски президент в окупираните от Русия региони в Украйна, съобщи през днешния ден представителят на Гутериш - Стефан Дюжарик, представен от Франс прес.

" Генералният секретар осъжда напъните на Руската федерация да провежда своите президентски избори в окупираните от нея региони в Украйна. Той припомня, че противозаконният опит за анексиране на региони от Украйна няма никаква годност според интернационалното право ", означи в Дюжарик.

" Организация на обединените нации остава твърдо ангажирана със суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници, както е записано в съответните резолюции на Общото заседание ", акцентира представителят на Гутериш, представен от ДПА.

В Русия през днешния ден стартира тридневно гласоподаване на избори, на които актуалният президент Владимир Путин се кандидатира за преизбиране и чийто излаз се счита за предупреден.

По данни на съветски източници в окупираните елементи на украинските Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област са призовани да гласоподават общо към 4,5 милиона души. На изборите ще гласоподават и жителите на украинския черноморски полуостров Крим, който Москва анексира през 2014 година

Украйна стачкува против гласуването, проведено в нарушаване на интернационалното право, и прикани света да не признава резултатите от изборите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР