Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и новоизбраният президент на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и новоизбраният президент на
Коментари Харесай

ООН "чака с нетърпение" да работи с президента Байдън

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън организираха първия си телефонен диалог. В него двамата разискаха укрепването на съдействието сред Вашингтон и международната организация, се показва в известието от пресслужбата на португалеца.

" Генералният секретар на драго сърце беседва с новоизбрания президент Байдън, с цел да го поздрави персонално. Той акцентира основната роля, която играе укрепването на тясното съдействие сред Съединени американски щати и Организация на обединените нации ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС.

От Организация на обединените нации означават още, че Гутериш " чака с неспокойствие да работи дружно с новоизбрания президент и неговия екип за основаване на партньорства за справяне с доста от значимите провокации, пред които е изправен светът през днешния ден, в това число пандемията от ковид, изменението на климата, поддържането на мира и сигурността, отбраната на човешките права и удовлетворяването на филантропични потребности ".

Същевременно представители на щаба на настоящия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп оповестиха, че тази седмица ще показват " доказателства за нередности при гласуването на президентските избори в Невада ", заяви пред " Фокс Нюз` пресаташето на Белия дом Кейли Макенани.

" Щатът, който ще бъде следен от близко тази седмица, е Невада - сподели тя. - Съдът ни разреши да представим разкази на очевидци. "

Според Макенани показанията за хипотетичните нарушавания, за които упорстват последователите на Тръмп, " ще бъдат изслушани в съда в Невада в сряда и четвъртък ".

По-рано някогашният конгресмен от Републиканската партия Шарън Енгъл, с поддръжката на консервативната организация The Election Integrity Project, заведе дело в Невада за прекъсване на преброяването на гласовете на президентските избори в Съединени американски щати на фона на нередности при гласуването. Съдът отхвърли да извърши това условие. Миналата седмица Върховният съд на Невада, след консултация с кабинета на държавния секретар - републиканката Барбара Сегавске, удостовери успеха в щата Джо Байдън.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР