Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства удължаването на временното

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства удължаването на временното
Коментари Харесай

Столтенберг: За всички ни е добре Швеция да бъде пълноправен член на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства удължаването на краткотрайното преустановяване на огъня сред Израел и Хамас. Той приказва пред кореспонденти преди срещата на външните министри в централата на НАТО в Брюксел. По време на двудневната среща на високо ниво министрите ще обсъдят редица въпроси, вариращи от поддръжката за Украйна, войната сред Израел и Хамас, присъединението на Швеция към НАТО и напрежението сред Сърбия и Косово.
Надявах се на пълноправно присъединение на Швеция към НАТО до тази среща. Това не се случи. Добрата вест е, че президентът Ердоган внесе документите за ратификация в турския парламент и чакам Народното събрание да завърши разискванията си и да завърши допустимо най-скоро. Защото ще бъде добре за всички нас, Швеция да бъде пълновръстен член.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Столтенберг добави, че се надява, че американската военна помощ за Украйна ще продължи, като прикани и другите страни от алианса да поддържат Киев. По време на срещата България ще бъде показана от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Тя ще организира диалози с сътрудниците си от Канада, Гърция, Румъния и Черна гора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР