Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта важността на коалицията

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта важността на коалицията
Коментари Харесай

Столтенберг с топли думи за коалицията в Черно море

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира значимостта на обединението в Черно море и оцени високо напъните за това на България, Румъния и Турция.

След съвещанието на министрите на защитата той сподели още, че следва основаването на нов подготвителен център НАТО - Украйна в Бидгошч, Полша.

Столтенберг поздрави трите черноморски страни и за това, че са дали опция на Украйна да изнася обилни количества зърно:

" Приветствам това, че България, Румъния и Турция, три членки на НАТО и страни от Черноморския район работят дружно за разминиране и както беше декларирано на днешната среща, комбинацията от дейностите им разрешава на Украйна да употребява териториалните им води. Победата, която храбрите украинци реализираха над съветската флота в Черно море, им разреши да отворят още веднъж маршрута за експорт на обилни количества зърно и други артикули ".

Генералният секретар изрази вяра трите страни да продължат с общите старания в поддръжка на Украйна да отблъсква съветската флота. На днешната среща бе взето решение за разкриване за взаимен център сред НАТО и Украйна за разбор, тренировки и образование, сподели Столтенберг. Той ще се намира в полския град Бидгошч. Целта му е да сътвори конструкция за украинските сили, с цел да се обучат дружно със съдружниците си от пакта.

Група съдружници са се заели да доставят на Украйна 1 милион дрона. 20 страни членки са се споразумели да основат коалиция по разминирането на територията на страната, сподели още Столтенберг, съобщи БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР