Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, може да удължи мандата

...
Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, може да удължи мандата
Коментари Харесай

Столтенберг на кръстопът - да остане шеф на НАТО или да поеме централната банка в Норвегия

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, може да удължи мандата си отпред на Алианса с една година, поради войната в Украйна, оповестяват в. " Дагенс нерингслив " и норвежката телевизия Ти Ви 2, съобщи " Ройтерс ". Двете медии се базират на неназовани източници.

Вторият мандат на Столтенберг изтича на 1 октомври и той трябваше да поеме поста на шеф на норвежката централна банка в края на годината.

Запитан през вчерашния ден дали би останал отпред на НАТО, Столтенберг сподели, че сходно решение би трябвало да се вземе от страните членки на Алианса.

Солтенберг, който е икономист по обучение и който е някогашен водач на норвежката Работническа партия, беше министър председател на Норвегия от 2000 до 2001 година и от 2005 година до 2013 година, преди да бъде определен отпред на НАТО идната година. Той е бил и министър на финансите и на енергетиката в Норвегия.

Миналия месец норвежкото държавно управление назначи заместник-управителя на централната банка, Ида Волден Бахе, отпред на институцията краткотрайно за девет месеца, до момента в който изтече мандатът на Столтенберг в НАТО и той има опция да поеме управлението на банката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР