Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг излезе с изявление в

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг излезе с изявление в
Коментари Харесай

Столтенберг: Северна Корея да изостави своите ядрени и ракетни програми

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг излезе с изказване в сряда, в което осъди изстрелването на боен спътник от Северна Корея , " употребяващ технология за балистични ракети ".

" Това ускорява напрежението и съставлява сериозна опасност за районната и интернационалната сигурност.

Северна Корея би трябвало да спре безразсъдното си държание , да изостави своите нуклеарни и балистични ракетни стратегии и да се включи в добросъвестна дипломация ", сподели ръководителят на Северноатлантическия алианс.

Според него дейностите на Северна Корея нарушават голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Във вторник Пхенян разгласи, че ракетата притежател " Чхоллима-1 " на КНДР е извела в орбита спътника " " Маллиген-1 " ".

Той е изстрелян от полигона Тончхан-ни. Това означи севернокорейският водач Ким Чен-ун. Пхенян съобщи, че възнамерява да изстреля още няколко сходни спътника скоро .

В отговор на изстрелването Южна Корея отчасти спря междукорейското съглашение за понижаване на военното напрежение.
 Сеул: Северна Корея изстреля балистична ракета и се провали
Сеул: Северна Корея изстреля балистична ракета и се провали

Разузнаването от Сеул и Вашингтон работят дружно

Също по този начин организация Yonhap, базирайки се на държавни източници, заяви, че Южна Корея договаря със Съединени американски щати и Япония за осъществяване на взаимни военноморски учения покрай Корейския полуостров в отговор на изстрелването на спътника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР