Генералният проблем на българското медийно пространство е, че една група

...
Генералният проблем на българското медийно пространство е, че една група
Коментари Харесай

Александър Симов: Група самозванци са се самоопределили като върховните съвести на българските медии

" Генералният проблем на българското медийно пространство е, че една група самозванци са се самоопределили като висшите съвести на българските медии . " Това сподели в предаването на БНР " Политически НЕкоректно " депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.
" Те са положителните публицисти, те са фактчекърите, те са величавите съвести, които не търпят друго мнение, а останалите са някакви отпадъци, тъй като, видиш ли, потеглят да търсят мненията на хора, които те не харесват. Тези хора, които са най-кресливи сега, живеят в балон. Те виждат единствено себе си, приказват единствено със себе си, харесват се един различен в обществените мрежи и считат, че това е България.

И когато в един миг видят другата позиция, внезапно се оказва, че всички останали са промити от подправени вести . Любимата ми опорна точка: " те са задръстени от съветска агитация ". Оставете правото на един човек да мисли друго от вас! Те желаят да се заглуши всеки друг глас . Това е огромният проблем – има верни мисли, с които можеш да живееш умерено и да те носят на ръце, всевъзможни виртуални инфлуенсъри да споделят, че ти си най-великият публицист и има някакви отпадъци, които са решили да вършат публицистика, давайки глас на хора, които не мислят вярно ", разяснява Александър Симов.

По тематиката с номинациите за членове на Съвета за електронни медии от парламентарната квота Симов уточни, че е имало " тъмна, гнусна, маниакална вълна против Карбовски " и Съвет за електронни медии като " паразитен орган " е щял единствено да завоюва от наличието на публицист като Мартин Карбовски.

Една " креслива, дребна, извънредно натрапчива и истерична общественост " не може да диктува кой е първокласен публицист  и кой не, счита Александър Симов.

Разбирането, че в медиите би трябвало да има единствено една позиция, е ужасяващо , съобщи Симов в предаването " Политически НЕкоректно ".

Симов дефинира като свое " камъче в обувката " кандидатурата за Съвет за електронни медии на Пролет Велкова и посочи, че би желал да я попита по какъв начин се отнася към плурализма, тъй като в нейно предаване е слушал седем души, които застъпват една и съща позиция.

Четворната коалиция не е толкоз слаба, колкото медиите се пробват да я показват , твърди Александър Симов. По думите му  " има проблеми, има политически разминавания, разминавания във възгледите, само че в същото време се намират способи те да бъдат преодолени ".

Премиерът " не трябва да се вслушва прекалено много в препоръките, които му дава госпожа Весела Чернева ", тъй като тя в никакъв случай не е довела " външнополитически действия, в които се е замесила, до сполучлив край ", посочи още Александър Симов.

Според него абсурдът с изказванията на външния министър за позицията на страната ни за РСМ, " казусът, който изплува ", ще докара държавното управление до по-единна политика, тъй като " това е действителното схващане евентуално на 90% от българския народ ".

" Защото ще накара даже хората, които са склонни на по-меко отношение към Македония, да схванат, че не могат да разрушат този консенсус в българското общество. "

Относно проблема с избора на гуверньор на Българска народна банка той означи по какъв начин напрежението е нараствало, " за да се трансформира надали не в политическа бомба най-сетне ".

Следващия път обединението е длъжна да откри консенсус към една фигура, а обединението - да направи крачка обратно, сподели Александър Симов. Кандидатурата на Любомир Каримански съгласно него е била " сбъркан изначално метод " и " фигура, която разделя ".

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР