Генералният план за организация на движението във Варна ще бъде

...
Генералният план за организация на движението във Варна ще бъде
Коментари Харесай

Ще актуализират Генералния план за организация на движението във Варна

Генералният проект за организация на придвижването във Варна ще бъде обновен. Това стана допустимо, откакто Общинският съвет утвърди отчет за нуждата от промени в проекта, чиято цел е да се ограничи придвижването на коли в местността " Салтанат " в Приморския парк.

Първата стъпка, която следва след влизане в действие на решението на локалния парламент, е да се разпореди изработването на план за актуализация на проекта. Той ще бъде разгласен според условията и периодите по Административнопроцесуалния кодекс и Закона за устройство на територията. След като изтекат тези законови периоди, планът ще бъде импортиран за разглеждане от Експертния съвет по устройство на територията. Крайният акт е заповед за неговото утвърждение от кмета на община Варна, изясни след съвещанието Светла Маринова, шеф на дирекция " Правно-нормативно обслужване " в Община Варна.

Стремежът на администрацията е да удовлетвори всички наранени страни, като в същото време се ограничи оптимално придвижването в Морската градина. Вероятно ще има изключения за избрани институции, измежду които Карин дом, Логопедичната детска градина и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „ Ривиера “. Ще има и режим за зареждане на заведенията в местността „ Салтанат “. „ Това е, което можем да създадем до приемането на Подробен организационен проект за местността, който изисква повече време за правене “, добави Маринова.

Докладът на нуждата от актуализация на Генералния проект за организация на придвижването беше утвърден след диспути в зала „ Пленарна “, при които се чуха разнообразни позиции. Една от тях бе, че документът не е идеален, само че е крачка напред към решение на проблема.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР