Генералният консул на България в Милано г-жа Таня Димитрова организира

...
Генералният консул на България в Милано г-жа Таня Димитрова организира
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София и съветникът на община Милано обсъдиха последствията от Covid

Генералният консул на България в Милано госпожа Таня Димитрова провежда онлайн среща сред заместник-кмета на Община София госпожа Ирина Савина и съветника на община Милано господин Кармине Паченте. На нея бе обменен опит сред българската и италианската страна за политическото, икономическото и общественото ръководство на следствията от рецесията, породена от Covid-19.

По време на диалога, господин Паченте е пояснил по какъв начин са били препрограмирани структурните европейски фондове отпусната от Европейската комисия, които за Италия възлизат на към 11 милиарда евро, се споделя в формалното официално съобщение на Генералното ни консулство.

От тях да вземем за пример, Община Милано е разпределила финансова помощ за таксиметровите водачи, за хората в неравностойно състояние, за възстановяване на подвижността в града с създаване на велосипедни алеи и други

Очаква се италианското държавно управление да показа Националния проект за възобновяване пред Европейската комисия до края на месец април тази година, като Италия ще е първата страна по мярка на европейски фондове в отговор на рецесията от пандемията.

От страна на Столична Община, госпожа Савина е споделила, че България чака към 6 милиарда евро парична помощ, които да бъдат вложени в екологични планове, в железопътната инфраструктура и в поддръжката на най-уязвимите категории вследствие на пандемията.

Община Милано и Община София имат два настоящи европейски плана с българско и италианско присъединяване.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР