Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус
Коментари Харесай

СЗО: През 2022 г. трябва да сложим край на пандемията

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус прикани през днешния ден светът да се сплоти и да вземе сложните решения, нужни за преустановяване на пандемията от Covid-19 през идната година.

„ 2022 година би трябвало да бъде годината, в която ще сложим завършек на пандемията “, сподели той пред кореспонденти в Женева.

Гебрейесус призна, че с наближаването на празниците в края на годината „ всички ние желаеме да прекараме време с другари и фамилиите си. Всички желаеме да се върнем към естественото “.
СЗО: 3,3 млн. души са жертвите на ковид през 2021 година
От началото на 2021 година повече от 3,3 млн. души са умряли от ковид, което надхвърлия общият индикатор за смъртност от ХИВ, малар...
Прочети повече
Но с цел да се случи това, би трябвало да се предпазим в този момент, защото случаите, провокирани от бързо разпространяващия се вид Омикрон, нарастват.

Откакто през ноември беше обявено за първи път за появяването му в Южна Африка, Омикрон беше регистриран в десетки страни, като разруши очакванията, че най-лошото от пандемията е отминало.

Въпреки индикациите, че не е по-тежък от разновидността Делта - към момента преобладаващият вид, първичните данни сочат, че Омикрон е с по-висока трансмисивност и тревожна устойчивост към ваксини.

Заради бързото повишаване на случаите е по-добре да се анулират мероприятията „ в този момент и да честваме по-късно, в сравнение с да честваме в този момент и да скърбим по-късно “, сподели Гебрейесус.
Ваксината на Pfizer/BioNTech защищава отчасти от Омикрон
Ваксината против ковид на Pfizer/BioNTech обезпечава частична отбрана против разновидността Омикрон на ковид. Това заяви организация Bl...
Прочети повече
" Трябва в този момент да се съсредоточим върху прекратяването на тази пандемия. "

Той настоя, че е допустимо да се спре пандемията, само че сподели, че това ще изисква потреблението на всички принадлежности, с които разполагаме, вариращи от слагането на ваксини до носенето на маски и физическо разграничаване.

И може би най-важното: светът би трябвало да постави завършек на крещящото неравноправие в достъпа до ваксини.

„ Ако желаеме да сложим завършек на пандемията през идната година, би трябвало да сложим завършек на неравенството “, сподели генералният шеф на СЗО., Агенция Франс Прес

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР