Генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси избегна отговор на въпроса

...
Генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси избегна отговор на въпроса
Коментари Харесай

Шефът на МААЕ не отговори на въпроса кой обстрелва Запорожката АЕЦ: Ние не сме съдии

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси избегна отговор на въпроса кой е обстрелвал Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), оповестява ТАСС.

" Ние не сме съдии, (...) трябва да разгледаме обособени епизоди или по какъв начин се случват обстоятелствата. Ще се опитаме да създадем оценка в дадения миг. Не успяхме да създадем това преди ", сподели той пред кореспонденти, отговаряйки на въпрос кой е виновен за обстрела на Запорожката АЕЦ. Гроси напомни още, че МААЕ не е имала съответния мандат за политически оценки. „ Трябва да сме механически уверени в това, което можем да кажем “, добави ръководителят на МААЕ.

Запорожката атомна електроцентрала, която е най-голямата в Европа, се намира в град Енергодар и включва шест енергоблока с обща мощ 6 ГВт. В края на февруари 2022 година тя беше овладяна от съветските сили. Оттогава елементи на украинската войска от време на време обстрелват както жилищните региони на Енергодар, по този начин и региона на гарата, употребявайки дронове, тежка артилерия и реактивни системи за залпов огън, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР