Генералният директор на БНР Андон Балтаков напуска поста си. Ръководителят

...
Генералният директор на БНР Андон Балтаков напуска поста си. Ръководителят
Коментари Харесай

Шефът на БНР подаде оставка

Генералният шеф на БНР Андон Балтаков напуща поста си. Ръководителят подава оставка по персонални аргументи, излиза наяве от негово писмо до чиновниците на Националното радио.

" Депозирах молба за предварително преустановяване на контракта ми за ръководство на БНР, считано от 6.8.2021 година Мотивите са надълбоко персонални, заради което откровено апелирам за умереност от разбори и мнения ", написа Балтаков в писмото, представено от БНР.

Андон Балтаков, който е управител с богат опит в медиите, застана отпред на Националното радио при започване на 2020 година, като наследи на поста предварително освободения Светослав Костов и организира съществени промени в БНР. Ръководителят пристигна от Съединени американски щати с впечатляваща автобиография - тапия от Йейл, професионален опит в CNN, Associated Press и присъединяване в планове на Reuters.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лв.,...

" За мен беше и привилегия, и невероятна опция да ръководя БНР в един толкоз преломен миг в историята на организацията. Заедно постигнахме доста в програмен, административен и финансов аспект. Основните достижения съм ги обрисувал в докладите на БНР до Съвет за електронни медии, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък ", написа Балтаков.

Той приканва наследникът му да бъде експерт. " Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере началник, който не е привързан с политически или стопански ползи и който ще продължи работата по трансформацията на организацията ", написа шефът.

Балтаков приключва писмото с готовност за триумф и разцвет към чиновниците на БНР.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР