Генералният директор на Българското национално радио Милен Митев ще предложи

...
Генералният директор на Българското национално радио Милен Митев ще предложи
Коментари Харесай

Скандал разтресе СЕМ: Станахте свидетели на поредно унижение на кандидати

Генералният шеф на Българското национално радио Милен Митев ще предложи още веднъж състав на Управителен съвет на БНР пред Съвета за електронни медии.

С три гласа " за " и двама " въздържал се " медийният регулатор не утвърди предлагането в управителния орган на публичното радио да влязат журналистът Валери Запрянов, изпълняващият длъжността шеф на " Музикална къща БНР " Теодосий Спасов, шефът на дирекция " Международно съдействие " Албена Миланова и юристът Димитър Димитров, който и сега е член на Управителния съвет. " Въздържал се " гласоподаваха Пролет Велкова и Симона Велева.

Галина Георгиева от Съвет за електронни медии разяснява:

" Днес още веднъж станахте очевидци на съвещание на Съвета за електронни медии, в което представители от последното попълнение на Съвета не съумяха да произведат избор. Станахте очевидци на следващо оскърбление на претенденти, такова каквото гледахте и по време на избора на общоприет шеф на Българската национална телевизия. Аз бих желала да се разгранича ясно и да кажа, че в този състав Съветът за електронни медии не може да създаде какъвто и да било избор и избор. Аз се срамя ".

Мандатът на четирима от членовете на Управителния съвет на БНР, като се изключи генералния шеф, изтича на 28 юли.

Утвърждаването става с квалифицирано болшинство с 4 от 5 гласа на членовете на Съвет за електронни медии. Ако има три несполучливи опита за избор, следва гласоподаване с нормално болшинство от три гласа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР