С 32 гласа за, нито един против и 4 въздържал

...
</TD
>С 32 гласа за, нито един против и 4 въздържал
Коментари Харесай

Вдигнаха тарифите на такситата в Пловдив

С 32 гласа " за ", нито един " срещу " и 4 " въздържал се " пловдивските общински съветници одобриха по-висока цена за таксиметровите услуги в Пловдив, предава Plovdiv24.bg .

Минималната дневна цена става 1,19 лева./км, а оптималната - 1,80 лева./км. Нощната цена е 1,29 лева./км минимално и 1,90 лева./км оптимално. Тарифата е препоръчана от Асоциацията на таксиметровите транспорти, с мотив, че за последно цените са обновени преди 10 години. 

от ПП-ДБ изиска да се резервира остарялата минимална цена, която беше 0,65 лв/км денем и 0,75 лв/км през нощта, с цел да има по-голям ценови марж и надлежно по-голяма конкуренция сред компаниите. Заместник-кметът по превоз обаче посочи, че новите цени са поискани от самите таксиметрови превозвачи, за което са внесли и подписка. 

Не беше признато предлагането на арх. Костадин Палазов от " Българска социалистическа партия за България " такситата да бъдат в жълт цвят, защото условието за избран цвят е отпаднало от наредбата. 

Квотата за вписване в община Пловдив е 2000 таксита. Първоначалното предложение беше за увеличение на 2200, само че склони да не се променяа броя, откакто бе бележит аргумента, че действително записаните са 1750 таксита.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР