Генералните директори за спорта в Европейския съюз посетиха Националния стадион

...
Генералните директори за спорта в Европейския съюз посетиха Националния стадион
Коментари Харесай

Генералните директори за спорта в ЕС се запознаха със спортната слава на България

Генералните шефове за спорта в Европейския съюз посетиха Националния стадион “Васил Левски “. Там делегацията прегледа Музея на спорта, където основният организатор Катя Иванова срещна гостите с изложените експонати и с най-големите триумфи в историята на българския спорт.

След беседата шефовете разгледаха съблекалните, трибуните и терена на Националния стадион, където си направиха фотоси и научиха детайлности за най-интересните събития, които оборудването е приемало през годините. Те посетиха и катедралния храм-паметник “Св. Александър Невски “, като продължиха с пешеходна разходка, на която представители на Министерството на младежта и спорта и екскурзовод им демонстрираха емблематични здания в центъра на София.


Гостите са у нас за последните две събития в областта на спорта в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Днес и на следващия ден е срещата на Генералните шефове за спорта в Европейски Съюз, а на 12 и 13 юни е конференцията “Спортът за всички като средство за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения “. Събитията, които ще бъдат в хотел “Маринела “, се провеждат от Министерството на младежта и спорта като са съфинансирани по стратегия „ Еразъм+ “ на Европейски Съюз.

Сред главните цели на срещата на шефовете на Европейски Съюз по въпросите на спорта е да покаже какъв брой е значимо да бъде призната конвенцията „ Маколин “, която се отнася за манипулиране на спортни надпревари. Ще бъде разискван и въпросът за избора на представители на Европейски Съюз в Управителния съвет и Изпълнителния комитет на Световната антидопингова организация.


Основна цел на конференцията „ Спортът за всички като средство за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения “ е да се обсъдят гледни точки и обменят отзиви за това по какъв начин, от една страна, обичайните спортове и игри могат да бъдат употребявани за по-добра физическа интензивност на популацията, и от друга, нововъведенията в спорта могат да допринесат за постигането на тези цели.

В рамките на трите дни на събитията в хотел “Маринела “ са ситуирани голям брой спортни уреди, на които обособените федерации показват спецификата на своите спортове. Има и галерия с атрактивни фотоси на фотографите Бончук и Костадин Андонови.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР