Генчовска отива на място, прокуратурата направи оглед Рано тази сутрин

...
Генчовска отива на място, прокуратурата направи оглед Рано тази сутрин
Коментари Харесай

Подпалиха Културния център „Иван Михайлов” в Битоля

Генчовска отива на място, прокуратурата направи оглед
Рано тази заран бе запален Културният център " Иван Михайлов " в град Битоля, в районен съд Македония, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал в ранните часове на деня.

Центърът стана обект на медийно внимание след формалното си разкриване преди два месеца. На церемонията участваха министър председателят Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова, които бяха посрещнати с обидни думи от локални поданици.

А изборът на име на клуба провокира гневни реакции на македонския политически хайлайф.

От Външно министерство оповестиха, че през днешния ден министър Теодора Генчовска ще посети мястото на случая и ще организира диалог с представителите на сдружението. Тя е на посещаване в югозападната ни съседка по покана на сътрудника си Буяр Османи за продължение на разговора по отношение на отворените двустранни въпроси, свързани с Договора за другарство, добросъседство и съдействие.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъди акта на съзнателно опожаряване на входа на центъра.

„ Този вандализъм е следващото доказателство, че има доста артисти, които са срещу напредъка в връзките сред Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще “, се споделя в мнението, представено в медии на РСМ. „ Това закононарушение не е осъществено инцидентно на този ден, когато двете страни ще открият разговор за превъзмогване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония”.

„ Компетентните органи на страната поставят старания за разкриване на причинителя на този вандалски акт “, оповестиха от Министерство на външните работи в Скопие.

Прокуратурата в Битоля направи оглед на опожарения културен дом.

В рамките на няколко месеца това е следващо посягане против български културни центрове в районен съд Македония, откакто през януари министър председателят Кирил Петков посети страната с упоритостта да надгради връзките сред двете страни, което да разреши до края на юни София да поддържа преговорната рамка на Скопие с Европейски Съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР